Evert Ruisch
Integral NLP master life coach

Werkstress, werkdruk goed en ongezond.

werkstress

Drukte op je werk geeft stress en stress zet extra druk op je prestaties. Zeker als dit lang aan houd is het gewoon sjips. Mensen (of jij zelf) lijken wel blij, maar zie jij wel eens iemand stralen van de werkstress? Veel mensen trekken te laat aan de bel bij een hoge werkdruk.

Ervaar jij tijdens (en na) je werk stress?

Werkstress is stress door of in je werksituatie. De stress hoeft niet veroorzaakt te worden door je werksituatie alleen. Ook de combinatie van hoge belasting op je werk met belasting in je privéleven kunnen voor stressklachten zorgen. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je slechter functioneert op je werk. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid constateerde dat in 2014 een derde van het ziekteverzuim werd veroorzaakt door stress. Daarmee was deze klacht de grootste oorzaak van verzuim.

Herken jij je hierin?

Een keertje flink moe zijn na een dag hard werken is geen ramp en kan je zelfs een voldaan gevoel geven. Stress is namelijk ook niet per definitie ongezond. Het helpt je om beter te presteren. Het is wel belangrijk dat je daarna kunt herstellen van de stress. Als er teveel momenten van werkstress zijn, dan gaan het mis. Er is dan niet voldoende tijd om te herstellen. De stress stapelt zich op. Dan is er sprake van ongezonde stress.

Werkdruk te hoog?

Meestal voel je wel dat de werkdruk te hoog is maar doe je er niet veel mee. Je luistert dus eigenlijk niet goed naar de signalen die je lichaam geeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wellicht heb je het idee dat je “moet” en dat je niet anders kan. Of je vindt het moeilijk om “nee” te zeggen. Je wilt anderen collega’s niet tot “last” zijn. Herken je dit bij jezelf? Stop daar mee!

De gevolgen

Als je geen gehoor geeft aan de symptomen kon de situatie wel eens flink escaleren. Denk aan langdurige lichamelijk en/of psychisch aandoeningen. Is het wenselijk dat juist dit je toekomst sterk beïnvloed? De gevolgen worden zowel lichamelijk als psychisch ervaren, dus extra werkdruk!

En er zijn nog veel meer gevolgen van werkstress of een hoge werkdruk. Heb je mijn zes stress tips al gelezen?

Werkstress en privé tijd

Als je werkstress of andere stress ervaart heeft dit invloed op je hele leven. Je stapt ’s morgens al met lood in je schoenen naar je werkplek. Vervolgens moet je allerlei taken doen waarvan je nog meer stress krijgt. Het kan privé in je gezin, familie of relatie veel uitmaken wie en hoe of je bent. Langdurige werkstress, de gevolgen hiervan maken je een ander, minder leuk, persoon. Zonde! We slapen en werken een groot deel van de dag, wanneer ga je genieten en leuke dingen doen?

Denk aan jezelf, de toekomst van je gezin, relatie en financiën. Kom in actie en leer om te gaan met de werkstress!
Ik coach je graag naar een fitte, gezonde levensstijl die bij jou past. Je zit weer lekker in je vel en lacht weer. Met vertrouwen in jezelf en werken vanuit rust, je bewaakt je grenzen Je gaat doen wat jij fijn vindt en dat is belangrijk!

evert ruisch dianti nlp coaching en advies r

Blijf niet rondlopen met wat je bezighoudt. Voel je vrij om te praten en lucht je hart. Je hoeft je nergens voor te schamen, ik behandel iedereen met respect.

Ben je toe aan inspiratie, toe aan een frisse blik? Ik kijk uit naar je berichtje.

Laat mij weten welke dag en dagdeel je uit komt en ik neem contact met je op.

* gemarkeerde velden zijn noodzakelijke gegevens, ik verstuur je geen spam.