Evert Ruisch
Integral NLP master life coach

Hoe een onrustig gevoel je aanzet tot gedragsverandering

onrustig gevoel en gedragsveranderingen

Een onrustig gevoel, niet goed weten wat je nou wilt, zeker niet kunnen stilzitten. Gedachtes gieren door je hoofd, To-do lijsten groeien en dan nog die onrust en vaag oplopende druk. Klinkt je dit je bekend in de oren?

Ik wil je vragen even stil te zitten en luister naar jezelf wat er nou echt in je omgaat. Ik bedoel echt nu.. Kan je verwoorden waar het onrustig gevoel betekend? Waar het vandaan komt?

Een onrustig gevoel, mag het ook een knipperlicht zijn?

Of het nu gelukt is of niet, feit is dat deze onrust alleen maar een klopje op de deur is. Je interne systeem waarschuwt je om je te vertellen dat er iets niet helemaal klopt. Een knipperlicht als melding lijkt mij meer functioneel maar ja. Maar als dat alles was, ons gedrag veranderd ook!

Onrust, gedrag en gedragsveranderingen

Gedrag is alles wat we doen en wat we denken. Of anders gezegd is gedrag datgene wat zichtbaar is van onze persoonlijkheid. Er zijn twee soorten gedrag, bewust gedrag en onbewust gedrag.

Ons gedrag wordt vaak gevisualiseerd door een grote ijsberg. Het ijs boven het water is bewust gedrag met sturing vanuit onbewust gedrag (onder water). Door een onrustig gevoel gaan we ons bewust en onbewust anders gedragen. Langzaam aan, stap voor stap gaan we anders reageren en functioneren.

Om een onrustig gevoel verdraagzaam te maken gaat de mens zich anders gedragen. Niet kunnen stil zitten, nagels bijten of een knoop in je maag, zijn de relatief onschuldige voorbeelden van gedragsveranderingen.

Onderzoek en oplossen

Waar komt de onrust vandaan? Wat gaat er nou eigenlijk om in je hoofd? Zou het niet fijn zijn om af en toe wat stilte in de chaos in je hoofd te creëren? Het goede nieuws is, als je uitvindt wat dit onrustig gevoel betekend, dan kan je het oplossen!

Zou jij willen weten wat je onrustige gevoel betekend? Zou jij van een gedrag of gewoonte af willen? Weten welk onbewust element jou hiertoe aanzet? Of het nu angst, onzekerheid, nervositeit of lastig is de specificeren / definiëren is.. Laten we samen gaan onderzoeken waar het vandaan komt en wat het betekend. Geen To-do lijstjes meer, geen uitstelgedrag, geen onnatuurlijke onrust of gedragingen meer. Rust, energie en vol zelfvertrouwen de toekomst in.

evert ruisch dianti nlp coaching en advies r

Blijf niet rondlopen met wat je bezighoudt. Voel je vrij om te praten en lucht je hart. Je hoeft je nergens voor te schamen, ik behandel iedereen met respect.

Ben je toe aan inspiratie, toe aan een frisse blik? Ik kijk uit naar je berichtje.

Laat mij weten welke dag en dagdeel je uit komt en ik neem contact met je op.

* gemarkeerde velden zijn noodzakelijke gegevens, ik verstuur je geen spam.