E-coaching

e-coaching

De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor cliënten snel, resultaatgericht en duurzaam kunnen worden geholpen met hun vragen.

E-coaching is een soort online dagboek. Je schrijft wat je bezig houd, wat je daarbij voelt en wat je zou willen. Echter, dit dagboek praat terug! Soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 24 uur geef ik feedback, tips, opdrachten, of stel ik vragen. Met e-coaching kun je snel weer vooruit op tijdstippen dat het jou schikt.

Is e-coaching ook geschikt voor jou?

E-coaching is geschikt in diverse omstandigheden, bijvoorbeeld:

Extra voordelen!

 • Je bent geen tijd kwijt om naar een afspraak te gaan.
 • Als je door je drukke agenda eigenlijk alleen ’s avonds of achterin de auto tijd hebt.

Wat zijn de voordelen van e-coaching?

 • Bij e-coaching schrijf je je gevoelens en gedachten n.a.v. situaties op je werk of thuis. Dit dwingt jezelf om na te denken. Er komt nuance en structuur in je verhaal, en schrijven geeft je emotie een plaats. Dat is al een grote stap naar de oplossing.
 • Er is bij e-coaching meer tijd dan in een face-to-face gesprek, je hoeft namelijk niet primair te reageren op wat je coach je vraagt. Je kan alles rustig uiteen zetten op het digitale papier en ontwart en structureert zo gelijk je gedachten. Dit werkt heel verhelderend. En het helpt je reflecteren, ook omdat je het hele proces vaker na kan lezen.
 • Mijn ervaring is dat de communicatie bij e-coaching heel open en direct is. Hierdoor kom je snel tot de kern. En boek je snel resultaat.
 • Je bent met je coachingsproces bezig in een zelfgekozen ruimte en op een moment dat het jou het beste uitkomt. Hoe prettig en efficient tegelijkertijd! Je kan reageren wanneer jij dat wilt en dat zorgt ook voor een betere concentratie en ‘aanwezigheid’ in het proces.
 • Je hebt geen reistijd, en kunt tijd nemen voor coaching op tijden die jou schikken.
 • De persoonlijkheid van de coach speelt geen rol in jouw leerproces. Je hoeft dus geen ‘klik’ met je coach te hebben!
 • Jij kunt keer op keer reflecteren en verslag doen van wat je ervaart als je nieuw gedrag inzet.

Wat zijn de nadelen van e-coaching?

Werkwijze e-coaching: Jouw eerste email

In de eerste email beschrijf je probleem, situatie of doel zo concreet mogelijk. Noteer alle zaken waarvan jij denkt dat ze belangrijk of relevant zijn.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Hoe zie jouw thuissituatie eruit?
 • Wat heb je al gedaan aan probleem, situatie of doel?
 • Wie zijn belangrijke mensen in je leven?
 • Speelt er nu iets of is er wat in je verleden gebeurd waar je nog steeds last van hebt?
 • Wat zou jij graag willen?
 • Kan je benoemen wat je mist?

Antwoord van de E-coach

Net zoals bij face-to-face NLP coaching, is het kennismakingsgesprek gratis. Je eerste e-mail geeft mij inzicht in je situatie en aan de hand hiervan neem ik contact met je op. Dit alles kost jou niets en ik geef je een uur van mijn tijd. Presentje ter waarde van €75,-

Ik reageer zo volledig mogelijk. Zo kun je zien hoe mijn manier van werken is. In eerste instantie hebben we contact over mogelijkheden, advies en eventuele te verwachten kosten.

Plan van aanpak met e-coaching

Door het stellen van vragen, help ik je om het probleem, situatie of doel, duidelijk te krijgen. Daarnaast zal ik inzichten met je delen om een andere kijk op jouw situatie en mogelijkheden te geven. Omdat ik werk met opmerkingen en vragen ontstaat er een natuurlijke wisselwerking die je stimuleert om verder te gaan. Ook is het mogelijk dat ik je een specifieke schrijfopdracht stuur die aansluit bij wat je hebt geschreven.

Indien deze manier (e-coaching) van werken goed aanvoelt kun je contact opnemen. Ik ben er ook voor je indien je klacht lastig is te specificeren of te definiëren. Je staat er nooit alleen voor, ik ben er voor jou. Geen verplichtingen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin